Pokreće Blogger.

Tražilica

Bez obzira na modne trendove i smjene sezona, postoje oni komadi odjeće, dodataka i nakita koji su stalni stanari naših ormara i koji su tu i onda kad stojimo ispred ormara koji se jadan raspada pod težinom koju nosi i vrištimo kako opet nemamo šta obući.

Ovaj dio našeg malog ženskog portala biće posvećen baš takvim komadima, idejama kako ih nositi na što više načina i njima postizati različite look-ove, ali i gdje ih trenutno možemo kupiti.

Naći će se ovdje mala crna haljina, vječiti baloner, bijela potkošulja majica, najdraže farmerke, conversice i još mnogo toga.

Mala crna haljina

>> nedjelja, 8. svibnja 2011.

1926. godine Gabrielle Coco Chanel je objavila fotografiju kratke, jednostavne crne haljine u američkom izdanju Vogue-a. Haljina je bila ravnog kroja , dužine do listova i ukrašena sa samo nekoliko dijagonalnih linija. Vogue ju  je nazvao Chanel-ovim Fordom. Baš kao tada Model T, mala crna haljina je bila jednostavna i dostupna ženama svih društvenih klasa. Vogue je tada predvidio da će LBD postati neka vrsta uniforme za žene svih ukusa i stilova.




Najpoznatija mala crna haljina je ona koju je nosila Audrey Hepburn u all time klasiku Doručak kod Tifanija. Haljinu je dizajnirao Hubert de Givenchy, a stilzirajući je sa niskom bisera, velikim crnim naočalama i ravnim cipelama odredio je standardni način na koji se od tad počela nositi mala crna haljina.




Mala crna haljina je danas jednako popularna kao i uvijek i svaka žena bi u svom ormaru trebala imati bar jednom. Vremenom naravno od ovog jednostavnog kroja mala crna haljina je dobila bezbroj izvedbi i sad pod njenim imenom su sve haljinice crne boje, različitih krojeva i od različitih materijala, ali ako pričamo o klasici onda pod osnovne komade vaše garderobe bih uvrstila klasičnu malu crnu haljinu, što jednostavnijeg kroja da bi bila svevremenska i za svaku priliku.

1. Najklasičniji način nošenja male crne haljine, sa biserima i ravnim cipelama je uvijek aktuelan. Ovisno o samom kroju haljine tako obučeni  možete i na posao, na prijem, poslovnu večeru pa čak i neku formalniju proslavu. Ako dodate samo maramu jače boje sa uzorkom ili pak zanimljiv šešir, osvježit ćete taj već 50 godina star stajling i dodati mu svoj dodir.  


LBD

Skrivena od pogleda..


Crne haljine na slikama : Esprit.



2. Crna haljina uz puderaste nijanse bež i roze boje izgleda krajnje sofisticirano i elegantno. Uz cipele sa visokom petom i klasični baloner ne možete pogriješiti. Dodajte torbicu u nekoj trećoj boji i sigurno ćete pobjeći dosadi, u drugoj verziji umjesto balonera neka to bude neki zanimljiv kaputić/jakna/krzno i cipele u istoj boji.

Allways look ahead


Haljinu kao na ovom setu možete naći u Pimkiju, 39 KM, RC.


Is there a right time?

Stand by your man


3. Za svečanije prilike, prijeme, maturske večeri, vjenčanja, s malom crnom haljinom ne možete pogriješiti. Na vama je samo koliko ćete se poigrati sa krojevima i detaljima. Nosite crne haljine sa mašnama, sa kamenčićima ili neobičnih krojeva i onda vam ne treba ni puno dodataka.


...


Haljina (85 KM) i cipele Moda Calypso.


Ukoliko volite stil dvadesetih godina, "ere jazza" i charlestona, tada obavezno nosite plisiranu haljinu kao na slici ( Moda Calypso, 115 KM), krupni nakit (Moda Calypso), sandale srednje visine pete kao ove Armani Jeans (XYZ BBI Centar),te za što ekstravagantniji izgled ukras za kosu Accessorize


a la Chicago


Dinner out







4. Za ležernu dnevnu ljetnu verziju probajte nešto ovakvo:

...

Haljina Tally Weijl, oko 40 KM, sandale Phard (XYZ)


50 Films to See Before You Die-1/50 Closer



Na revijama:


I aktuelne revije za proljeće ljeto 2011, nošene na Milano Fashion Weeku, imale su svoje verzije male crne haljine. Krojevi se mijenjaju, ali haljina ostaje.


Bottega Veneta


Diane von Furstenberg


Moschino


Dsquared


Dolce & Gabbana


Chanel


Lanvin











2 komentari:

Prokapronalazacica 8. svibnja 2011. u 21:22  

kao i obicno ti ovo radis savrseno!
prelijepe su svei haljinice i kombinacije
ja svoju malu crnu haljinu za dnevnu kombinaciju nosim uz cizme (zimi) ili baletankice i jedan dzemper onako teski a ipak lezerni i velike crne naocale naravno :)
haljinica je kratka iznad koljena :)

Adisa 8. svibnja 2011. u 23:03  

Ipak su prve kombinacije, one klasične haljinica i baletanke po meni najbolja kombinacija i must have. Rješenje za sve prilike i planirane i one nenadane :) Super, Nadi.

Objavi komentar

About This Blog

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP