Pokreće Blogger.

Tražilica

Bez obzira na modne trendove i smjene sezona, postoje oni komadi odjeće, dodataka i nakita koji su stalni stanari naših ormara i koji su tu i onda kad stojimo ispred ormara koji se jadan raspada pod težinom koju nosi i vrištimo kako opet nemamo šta obući.

Ovaj dio našeg malog ženskog portala biće posvećen baš takvim komadima, idejama kako ih nositi na što više načina i njima postizati različite look-ove, ali i gdje ih trenutno možemo kupiti.

Naći će se ovdje mala crna haljina, vječiti baloner, bijela potkošulja majica, najdraže farmerke, conversice i još mnogo toga.

Imate li vi svoje baletanke?

>> petak, 29. travnja 2011.

Mislim da ništa nije donijelo veće olakšanje ženama od pojave baletanki u svakodnevnoj modi. Dvoumila sam se da li su veće olakšanje bile hlače, hm, možda, ali ipak, to što možete obuti lagane baletanke i biti dotjerane i u trendu bez da vam se noge raspadaju od bola, ipak vrijedi malo više.

Ako niste našle svoje omiljene baletanke za ovo proljeće, vrijeme je.
Zašto ? Zato što su one  ženstvene, slatke, udobne, praktične, moderne! I  vratile su se! U njima bukvalno možete hodati po cijeli dan, u šoping, na kaficu, ali i sate provesti na poslovnim sastancima i konferencijama. I i dalje izgledati chic. Meni baletanke svakodnevnim kombinacijama dodaju neki pariški dodir, možda se i vama čini tako, a možda je do mene :).


Baletanke su zahvalne jer stoje svim tipovima žena, oblicima tijela i svim uzrastima. Viđamo male roza kod djevojčica od samo godinu dana, pa do klasičnih crnih jednostavnih na penzionerkama.  Ako mašta nema granica to su pokazali razni modeli baletanki -  sportski su savršeni za duge šetnje gradom, ili odlaske na izlete, dok blještavi modeli s mnogo detalja odlično izgledaju u noćnom provodu ili u svečanim prilikama. Glatke, sjajne, s  mašnicama, nitnama, kaišićima, cvjetićima – koje god odaberete, daju vašoj ličnosti poseban pečat i stav.
Ali ove godine zaboravite uklapanje baletanki sa crnom ili smeđom torbom. Budite razigrane, maštovite, jer baletanke stvarno možete pronaći u raznovrsnijim oblicima i bojama nego ikad ranije!

Potrudile smo se za vas pronaći najljepše baletanke po našim trgovinama, pa nadamo se da ćete među njima naći neke i za sebe. Uz to, naravno tu će biti i nekoliko kombinacija uz baletanke, iako to možda nije ni potrebno, ali bar kao mala doza inspiracije.

flats

  • 1. Mango 99 KM, 
  • 2 Mango 119 KM,
  • 3. i 4.  Mango 75 KM, 
  • 5. Mango 99 KM
  • 6 i 13 Tamaris
  • 7 i 8 Astra, 89 KM
  • 9 i 10 Bata, 110-120 KM
  • 11 i 12 Office Shoes, 59 KM
  • 14 Geox, 209 KM









City Style


Modro plava i krem, uz to ovako ležerna dnevna haljina + baletanke + baloner..sve što vam treba da budete spremne u minuti
....


Nježna proljećna kombinaciju u puder rozoj i krem, svi komadi dostupni i kod nas: džemperak New yorker, hlače Koton, šal Accessorize, torba Mango, kaišić od Carpise,preko Kotona i New Yorkera do Manga. Baltanke Office Shoes.

Chanel + Trench


Čista klasika, crne lakirane baletanke ala Chanel uz crni baloner i neku usku dnevnu haljinu.

Crno beli svet


Više nego francuski chic, crno bijele baletanke su Chanel klasika, ukoliko ih dopunite ovako neuobičajenom crno bijelom haljinom i malom torbicom na lanac u crnoj ili bijeloj boji, bićete kraljica čak i maturalne večeri.

U duhu praznika..

Ukoliko mrzite visoke pete, za specijalne prilike odaberite baletanke od satena ili ukrašene cirkonima, mašnama, kamenčićima.

Purple & Navy Blue

Za svakodnevno trčanje po gradu ili posao, odaberite baletanke uz sad aktuelne hlače sa naborima mrkva kroja i omiljeni kardigan. Jednako dobra kombinacija za dan je uz suknju i omiljeni plišani sako. Baletanke u neutralnim puderastim nijansama su idealne za kombinovanje.

15.2


Kiša..


A uz jarko roze, žute, crvene, nabacite jednostavnu teget plavu haljinu, torbu ala ceker na rame i to je to. Čak ni kiša vam ne može pokvariti dan ako nosite lakirane baletanke u jarkim bojama.

s tobom mi osmeh dobro stoji


Yellow Accessories

I još poneki model iz naših trgovina:

Planika, 65 KM
Planika, 89 KM
Planika, 109 KM
Planika, 135 KM
Astra, 129 KM

Adi, Zenica, 20-30KM

Adi Zenica, 20-30 KM
Tally Weijl

3 komentari:

Anjuska,  3. svibnja 2011. u 12:29  

Trebam info :) Trebale bi mi neke cipele sa visokom petom crvene, ili neka tako jaca boja a da nisu preskupe, samo cu ih obuci na svadbu uz crnu haljinicu.
Gdje bih mogla naci takve cipele? Hvala

Nadi 6. svibnja 2011. u 13:11  

Nemam još baš iscrpan odgovor, ali ako ti se žuri, onda pogledaj Astra - imaju jedne crvene, srednja visina pete, Tally Weijl -lakirane crvene - srednja peta, ako ti je zgodno u Zenici-ona radnja Adi ima crvene,divna nijansa-model kao one ljubicaste i ciklama sto sam vec stavljala na blog--i one bi ti odlične bile. Terranova bi trebala imati jedan model sa mašnicom, isto srednja peta. Nadam se da sam malo pomogla.

Nadi 6. svibnja 2011. u 22:53  

Anjuška, imas i ove u motivima, 99 KM, nisu loše ni uživo http://www.motivi.com/lookbook/april/look-18/439

Objavi komentar

About This Blog

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP